postheadericon ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

Τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο, οι μαθητές της Γ’ Τάξης του Σχολείου μας, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, Αναστασία Ράτσου και Βάσια Βαγενά.

Το πρώτο που είπαν στον κ. Πελετίδη τα παιδιά, ήταν «μάθαμε ότι είστε καλός Δήμαρχος και θέλαμε να σας γνωρίσουμε». Η συζήτηση ξεκίνησε ήταν ποικίλης ύλης, πολύ ενδιαφέρουσα και μεγάλη, με τα παιδιά να ρωτάνε τα… πάντα και ο Δήμαρχος να απαντά στα… πάντα!

Ο διάλογος ξεκίνησε από το θέμα των αδέσποτων ζώων (τα παιδιά έθεσαν το ζήτημα, λέγοντας ότι δυστυχώς είναι πολλά τα αδέσποτα στο Διακοπτό) και το πώς πρέπει να φερόμαστε εμείς οι άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι για να μην υπάρχουν αδέσποτα.

Συνεχίστηκε με την εικόνα της πόλης, το πράσινο, τις πλατείες και τους δρόμους και το πώς πρέπει να νοιώθουμε την περιοχή μας και να την προστατεύουμε.

Η μιας ώρας περίπου συνάντηση έκλεισε με την προτροπή του Δημάρχου, ότι ένας Δήμαρχος πρέπει να συνεργάζεται με όλους για το καλό της πόλης του. Κι αυτό γιατί, όπως του έκαναν γνωστό, έκαναν… εκλογές στην τάξη και έβγαλαν τον μαθητή – Δήμαρχο της τάξης, ο οποίος και ζήτησε συμβουλές από τον κ. Πελετίδη.

Στη συνέχεια η πολύ επιτυχημένη δράση της Γ’ Τάξης ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη και την ξενάγηση στο πρόσφατα ανακαινισμένο Ιστορικό Καταφύγιο της πόλης που είναι το μεγαλύτερο από τα 30 περίπου καταφύγια που διατηρούσε η Πάτρα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πρόσφεραν προστασία στους κατοίκους της.

Comments are closed.

Ημερολογιο
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031