Archive for the ‘Πήγαμε’ Category

postheadericon ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

Τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο, οι μαθητές της Γ’ Τάξης του Σχολείου μας, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, Αναστασία Ράτσου και Βάσια Βαγενά.

Το πρώτο που είπαν στον κ. Πελετίδη τα παιδιά, ήταν «μάθαμε ότι είστε καλός Δήμαρχος και θέλαμε να σας γνωρίσουμε». Η συζήτηση ξεκίνησε ήταν ποικίλης ύλης, πολύ ενδιαφέρουσα και μεγάλη, με τα παιδιά να ρωτάνε τα… πάντα και ο Δήμαρχος να απαντά στα… πάντα!

Ο διάλογος ξεκίνησε από το θέμα των αδέσποτων ζώων (τα παιδιά έθεσαν το ζήτημα, λέγοντας ότι δυστυχώς είναι πολλά τα αδέσποτα στο Διακοπτό) και το πώς πρέπει να φερόμαστε εμείς οι άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι για να μην υπάρχουν αδέσποτα.

Συνεχίστηκε με την εικόνα της πόλης, το πράσινο, τις πλατείες και τους δρόμους και το πώς πρέπει να νοιώθουμε την περιοχή μας και να την προστατεύουμε.

Η μιας ώρας περίπου συνάντηση έκλεισε με την προτροπή του Δημάρχου, ότι ένας Δήμαρχος πρέπει να συνεργάζεται με όλους για το καλό της πόλης του. Κι αυτό γιατί, όπως του έκαναν γνωστό, έκαναν… εκλογές στην τάξη και έβγαλαν τον μαθητή – Δήμαρχο της τάξης, ο οποίος και ζήτησε συμβουλές από τον κ. Πελετίδη.

Στη συνέχεια η πολύ επιτυχημένη δράση της Γ’ Τάξης ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη και την ξενάγηση στο πρόσφατα ανακαινισμένο Ιστορικό Καταφύγιο της πόλης που είναι το μεγαλύτερο από τα 30 περίπου καταφύγια που διατηρούσε η Πάτρα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πρόσφεραν προστασία στους κατοίκους της.

postheadericon 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Πέμπτη 28-9-2023, το σχολείο μας επισκέφτηκε το Κλειστό Γυμναστήριο Αιγίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Όλοι οι μαθητές του σχολείου μας, με την καθοδήγηση της εκπ/κού Φυσικής Αγωγής κας Τσαχρίδη Αικατερίνης και τη συνεργασία όλων των εκπ/κών του σχολείου, επιδόθηκαν σε παιχνίδια και αθλήματα με εξαιρετικές επιδόσεις, ενώ ήταν «οπλισμένοι» με αφάνταστο κέφι και χαρά σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Μικροί και μεγάλοι τα περάσαμε υπέροχα και υποσχόμαστε πως η φετινή σχολική χρονιά θα είναι μια χρονιά γεμάτη από εκδηλώσεις και δράσεις. 

Ο Διευθυντής του σχολείου

      Αριστάρχου Αντώνιος

postheadericon “Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα” θέατρο Απόλλων Πάτρα 11-2-20

Το σχολείο μας παρακολούθησε την εξαιρετική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας “Ένα παιδί μετράει τ΄άστρα”

postheadericon Οι μικροί αρτοποιοί 14-5-19

Η Γ΄τάξη του σχολείου μας επισκεφτήκαμε  αρτοποιείο της περιοχής μας  για να δούμε πώς γίνεται το ψωμί. Έτσι παρακολουθήσαμε βήμα βήμα όλη τη διαδικασία παρασκευής ψωμιού και είχαμε και την ευκαιρία να φτιάξουμε τα δικά μας κουλουράκια!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

postheadericon “ΡΑΔΙΟ….ΦΩΝΑΞΑΜΕ”

 

EKΠΟΜΠΗ 1 ERA Πάτρας

Οι μαθητές της  Α1΄τάξης , αφού  επισκεφθήκαμε το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και παρακολουθήσαμε πρόγραμμα για το ραδιόφωνο, στη συνέχεια φιλοξενηθήκαμε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Πάτρας, όπου  συμμετείχαμε σε ραδιο….φονική ¨εκπομπή. Ελπίζουμε να….  ΜΗ μας ακούσατε. Εμείς  πάντως μάθαμε πολλά και περάσαμε καλά.

 

postheadericon μιούζικαλ “Annie” 12-4-19

Οι Α΄Β΄Γ΄και Δ΄ τάξεις του σχολείου μας παρακολούθησαν στον κινηματογράφο “Απόλλων”  το υπέροχο μιούζικαλ  “Annie” 

IMG_1518 IMG_1520 IMG_1521

postheadericon Επίσκεψη στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Πάτρας

Οι Α΄- Β΄ τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Πάτρας και παρακολούθησαν το πρόγραμμα “ραδιο… φωνάζοντας”. 

 

56164180_983320461865472_4428643583242797056_n 56173208_2181815025464464_6742348813559660544_n 56191282_376516113192094_6516015500328173568_n

postheadericon ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

 

 

Για τους μαθητές των  Ε΄και ΣΤ΄τάξεων η  Παρασκευή (15/3)  είχε μάθημα στο  σχολείο αλλά και μάθημα στο Πολιτιστικό κέντρο ” Α. Μέγαρης ” στο Αίγιο. Τα παιδιά μας επισκέφθηκαν το θεματικό πάρκο «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο» που αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης  Εκπαίδευσης. Περιλαμβάνει τέσσερις βιωματικές- διαδραστι-κές δραστηριότητες, σχεδιασμένες με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης, ώστε να δημιουργούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για τον Εθισμό και τους Κινδύ-νους  του Διαδικτύου. Οι μαθητές  έπαιξαν Τηλεπαιχνίδι τύπου buzzer  με αντικείμενο τον Εθισμό,  Κυνήγι Ερωτήσεων και παρουσίαση, με αντικείμενο του κινδύ-νους του Διαδικτύου, επιτραπέζιο παιχνίδι «Το Διαδίκτυο» σε  τάπητα (έκτασης 20 τ.μ.) και συμμετείχαν σε Εργαστήριο ζωγραφικής. Ο ενθουσιασμός που έδειχναν όταν επέστρεψαν στο σχολείο  αποδεικνύει  ότι οι εκπ/κές επισκέψεις όταν είναι προσεκτικά επιλεγμένες και καλά οργανωμένες αφήνουν εξαιρετικές εμπειρίες στα παιδιά. Συγχαρητήρια και στους /στις αστυνομικούς και σε όσους  σχεδίασαν και οργάνωσαν αυτό το θεματικό πάρκο.

 

 

postheadericon Ζωολογικό Μουσείο Πανεπιστημίου Πατρών 19-2-19

Οι Γ΄και Δ΄ τάξεις του σχολείου μας επισκεφτήκαμε το Ζωολογικό Μουσείο του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.

Είδαμε, παρατηρήσαμε, ακούσαμε, ρωτήσαμε,  μάθαμε για τα ζώα της πατρίδας μας και όχι μόνο. Προσθέσαμε μια ακόμη  υπέροχη εμπειρία στη σχολική μας ζωή. Φύγαμε σοφότεροι και ενθουσιασμένοι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

postheadericon ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

Με τις Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις του σχολείου μας επισκεφθήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά. Κάθε τάξη παρακολούθησε ένα  διαφορετικό πρόγραμμα οργανωμένο από τους φιλόξενους ανθρώπους του μουσείου και ξεναγήθηκε στα εκθέματα. Φύγαμε όλοι ενθουσιασμένοι, αφού πραγματικά άξιζε το κοπιαστικό, χωρίς ξεκούραση ταξίδι μας από το Διακοπτό στην Αθήνα.

Υ.Γ.: Την επόμενη ημέρα μαθαίναμε ότι η σπουδαία γυναίκα ΝΙΚΗ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ  που μαζί με τον σύζυγό της  ΑΓΓΕΛΟ  ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ  οραματίστηκαν  και ίδρυσαν αυτόν τον χώρο εκπαιδευτικής δράσης και πολιτισμού έφυγε από τη ζωή. Το έργο της μένει και θα συντροφεύει τις επόμενες γενιές. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Ημερολογιο
Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930