Author Archive

postheadericon 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Πέμπτη 28-9-2023, το σχολείο μας επισκέφτηκε το Κλειστό Γυμναστήριο Αιγίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Όλοι οι μαθητές του σχολείου μας, με την καθοδήγηση της εκπ/κού Φυσικής Αγωγής κας Τσαχρίδη Αικατερίνης και τη συνεργασία όλων των εκπ/κών του σχολείου, επιδόθηκαν σε παιχνίδια και αθλήματα με εξαιρετικές επιδόσεις, ενώ ήταν «οπλισμένοι» με αφάνταστο κέφι και χαρά σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Μικροί και μεγάλοι τα περάσαμε υπέροχα και υποσχόμαστε πως η φετινή σχολική χρονιά θα είναι μια χρονιά γεμάτη από εκδηλώσεις και δράσεις. 

Ο Διευθυντής του σχολείου

      Αριστάρχου Αντώνιος

postheadericon Αγιασμός για το σχολικό έτος 2023-2024

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8:30 πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ιερουργούντος του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνα Διακοπτού π. Σταματίου Παπαδημητρόπουλου.  

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αιγιαλείας κ. Χριστόπουλος Βασίλης, ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Διακοπτού κ. Ρουφογάλης Σπήλιος καθώς και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας κα Απόκη Αλεξάνδρα με τα μέλη του οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχές τους για την καινούρια σχολική χρονιά.

Μετά το πέρας του Αγιασμού προσφέρθηκαν κεράσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Ευχόμαστε σε όλους μια όμορφη, γόνιμη, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

postheadericon Ολική αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού δικτύου του σχολείου

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 13/25-8-2023 Πράξη της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης του Δήμου Αιγιάλειας, ύστερα από εισήγηση του Προέδρου της κυρίου Δημήτρη Ελευθεριώτη, πραγματοποιείται στο σχολείο μας ολική αντικατάσταση του υπάρχοντος ηλεκτρολογικού δικτύου. Η Σχολική Επιτροπή που είναι πάντα αρωγός στις ανάγκες του σχολείου μας διά του Προέδρου της έδρασε άμεσα ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημά μας και χρηματοδότησε με το ποσό των 9.900 € το τόσο σημαντικό έργο για την ασφάλεια των μαθητών και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κύριο Δημήτρη Ελευθεριώτη για την άμεση ανταπόκριση και ικανοποίηση του αιτήματός μας. Το έργο αυτό είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πριν από την 11η Σεπτεμβρίου και την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Αντώνης Αριστάρχου

postheadericon ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ

Το Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού προκηρύσσει μία (1) θέση σχολικού τροχονόμου για το σχολικό έτος 2023-2024. Η θέση θα καλυφθεί με προσφορά εθελοντικής εργασίας, προβλέπεται δε αποζημίωση 200,00 € σαν έξοδα μετακίνησης για τις ημέρες παροχής προσφοράς εργασίας ενώ δεν προβλέπεται ασφαλιστική κάλυψη.

 Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται μέχρι και τη Δευτέρα, 4/9/2023  και ώρα 12.00’.

Οι αιτήσεις  θα υποβάλλονται στον Διευθυντή του Σχολείου από 1/9/2023  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

                    Για την Επιτροπή Πρόσληψης                                                                               

Ο Δ/ντής του Σχολείου

                        Αριστάρχου Αντώνιος

postheadericon Το εκπαιδευτικό προσωπικό για το σχολικό έτος: 2022-2023

postheadericon Τοπικός διαγωνισμός φωτογραφίας

postheadericon Η αλληγορία του σπηλαίου του Πλάτωνα. Μακέτα από τους μαθητές της Στ´ τάξης.

postheadericon ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α’ ΤΑΞΗΣ

 Οι εγγραφές στην Πρώτη (Α’) τάξη θα πραγματοποιηθούν από 1 έως και 20  Μαρτίου 2023. Φέτος θα εγγραφούν τα παιδιά που γεννήθηκαν το έτος  2017 (από 1/1/2017 έως 31/12/2017).  Ο γονέας υποβάλλει αίτηση στο σχολείο όπου ανήκει το παιδί με βάση τη μόνιμη κατοικία του.

    Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή:

  1. Πιστοποιητικό γέννησης ή Ληξιαρχική πράξη γέννησης μόνο για  αλλοδαπούς μαθητές. Το έγγραφο θα πρέπει να είναι μεταφρασμένο.
  2. Βεβαίωση φοίτησης Νηπιαγωγείου (στη λήξη της σχολικής χρονιάς θα παραληφθεί υπηρεσιακά το Πιστοποιητικό φοίτησης).
  3. Μισθωτήριο κατοικίας, δήλωση Ε1 εφορίας ή λογαριασμός  οποιουδήποτε οργανισμού  όπου να φαίνεται καθαρά η διεύθυνση κατοικίας.
  4. Βιβλιάριο Εμβολίων του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
  5. Ατομικό Δελτίο Υγείας Mαθητή (θα δοθεί στους γονείς κατά την εγγραφή και θα κατατεθεί στο σχολείο μέχρι τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους).  Συμπληρώνεται από παιδίατρο ή ιατρό γενικής ιατρικής. 

Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά από 09:00 – 11:00 κατά τις εργάσιμες ημέρες ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στο τηλέφωνο 2691041697.

Φροντίστε για τη συντομότερη ολοκλήρωση της διαδικασίας. Περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές στο Δ/ντή του Σχολείου.

                                                                         Δακοπτό, 13 Φεβρουαρίου 2023

                                                                          Ο Δ/ντής του Σχολείου

                                                                    ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ  

postheadericon ΣΧΕΔΙΟ ΣΕΙΣΜΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ-ΣΕΙΣΜΟΥ

postheadericon ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 2022

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών, λόγω της πανδημίας, επιστρέψαμε σε δράσεις που είχαμε ξεχάσει. Έτσι, αφού προλάβαμε να κάνουμε και εκδρομές, κλείσαμε τη σχολική χρονιά με μια όμορφη γιορτή λήξης. Ολόκληρο το σχολείο αποχαιρέτησε την Έκτη (ΣΤ΄ ) τάξη με ένα τραγούδι και έναν χορό παρουσία πολλών γονέων και φίλων. Περάσαμε όλοι καλά και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το φθινόπωρο.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ημερολογιο
Οκτώβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031