Archive for Απρίλιος, 2024

postheadericon ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ <<ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΓΑΔΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ>>

postheadericon Απλώνουμε την “μπουγάδα της Φιλίας”!

Σήμερα, στην πλατεία του Διακοπτού, το σχολείο μας άπλωσε την “μπουγάδα της Φιλίας” που επιμελώς προετοίμασαν οι μαθητές όλων των τάξεων τις προηγούμενες ημέρες. Τα αγαπημένα μας παιδιά μας εξέπληξαν με τα πρωτότυπα θέματα και συνθήματα που επέλεξαν για να φιλοτεχνήσουν τα μπλουζάκια τους, ενώ το άπλωμα αυτό συνοδεύτηκε από μια ιδιαίτερη διαδήλωση υπέρ της αγάπης και της φιλίας καθώς κι από ένα εξαιρετικό “μαγείρεμα” συναισθημάτων απ’ το οποίο προέκυψαν υπέροχα “κοκτέιλ φιλίας” που μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους!

Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αποχωριστούμε πριν τις πασχαλινές διακοπές, διατυμπανίζοντας την πίστη μας στη φιλία και την αγάπη εν όψει της μεγάλης αυτής γιορτής της Χριστιανοσύνης με τα οικουμενικά και πανανθρώπινα μηνύματα.

postheadericon Δράση στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης δημιουργήσαν την παρακάτω παρουσίαση στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων “Ψηφιακή Παιδεία” την οποία και παρουσίασαν στο δάσκαλο της τάξης τους.
Επιμέλεια: Κούτσικου Ναυσικά

postheadericon Ψηφιακή Εφημερίδα

Με χαρά σας παρουσιάζουμε το πρώτο τεύχος της εφημερίδας “Οι σχολ(ε)ιαστές” που δημιούργησαν οι μαθητές του 1ου τμήματος της 2ης ζώνης του ολοήμερου. 
Επιμέλεια: Κούτσικου Ναυσικά 

postheadericon Προετοιμάζοντας την “μπουγάδα της Φιλίας”

Τις τελευταίες εβδομάδες οι μαθητές μας όλων των τάξεων έχουν επιδοθεί σε πυρετώδεις προετοιμασίες! Τα “μπλουζάκια της Φιλίας” ζωγραφίζονται, τα περίτεχνα μανταλάκια ετοιμάζονται, ενώ πανό και συνθήματα φιλοτεχνούνται ώστε σε λίγες μέρες να είμαστε έτοιμοι να διαδηλώσουμε την αγάπη και την πίστη μας στη Φιλία, σε αυτό το τόσο σημαντικό και απαραίτητο κομμάτι της ζωής μας!

postheadericon Ευχαριστήρια Ανακοίνωση

Ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού που εργάστηκαν πυρετωδώς το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και έβαψαν εσωτερικά όλες τις αίθουσες του νέου κτηρίου, ενώ φρεσκάρισαν και τα επιδαπέδια παιχνίδια του προαυλίου με κέφι και μεράκι! Επίσης θέλουμε ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε τις κυρίες του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων που έπλυναν, σιδέρωσαν και τοποθέτησαν τις κουρτίνες των αιθουσών και των δύο κτηρίων. Κλείνοντας, απευθύνουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον Αντιδήμαρχο Έργων – Πολεοδομίας, Τεχνικών υπηρεσιών, Ανάπτυξης και προγραμματισμού, κύριο Βασίλη Χριστόπουλο που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας και μερίμνησε ώστε να βαφτεί εσωτερικά εξ ολοκλήρου το παλαιό κτήριο, ενώ φρόντισε και να προμηθεύσει με τις απαραίτητες ποσότητες χρωμάτων τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας ο οποίος με τη σειρά του έβαψε τους εσωτερικούς χώρους του νέου κτηρίου.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού

postheadericon ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

postheadericon ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΙΣ Α’ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

postheadericon Εργαστήρια Δεξιοτήτων (Γ’ Τάξη)

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων με θέμα “Τα Επαγγέλματα”, οι ανήσυχοι δημιουργοί της Γ’ τάξης κατασκεύασαν μακέτες με αντικείμενα επαγγελμάτων εποχής.

Επιμέλεια: Σκούρα Παναγούλα

postheadericon Στα Γ.Α.Κ. Αιγιάλειας οι μαθητές/τριες του Γ2 τμήματος

Οι μαθητές/μαθήτριες της Γ2 τάξης επισκέφτηκαν το Τμήμα Αιγιάλειας των Γενικών Αρχείων του Κράτους συνοδευόμενοι/ες από τη δασκάλα τους Αναστασία Ράτσου. Παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ψηφιακά ταξίδια στους δρόμους του ’21” που αφορά γεγονότα που συνέβησαν στην περιοχή της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και αναδεικνύει τη δράση των τοπικών Αγωνιστών. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στα παιδιά από τον φιλόλογο – ιστορικό κύριο Γιώργο Γεωργόπουλο. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους των αρχείων και έγιναν μικροί ερευνητές ψάχνοντας στοιχεία που αφορούν την ιστορία του Διακοπτού.

Ημερολογιο
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930