postheadericon “Η Μόμο” 5-2-16

Το σχολείο μας επισκέφτηκε το Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων” στην Πάτρα και παρακολούθησε την υπέροχη θεατρική παράσταση “η Μόμο”, ή αλλιώς   “την παράξενη ιστορία για τους κλέφτες του χρόνου κι ένα παιδί που έφερε πίσω στους ανθρώπους τον κλεμμένο χρόνο”.

Γνωρίσαμε τη Μόμο, το κορίτσι με τα μεγάλα πανέμορφα μάτια, που εκείνο που ήξερε να κάνει ήταν να ακούει, έτσι που σε κουτούς ανθρώπους έρχονταν ξαφνικά πολύ έξυπνες σκέψεις, άνθρωποι που τα είχαν χαμένα ή δεν έπαιρναν μια απόφαση, ξέρανε ξαφνικά τι έπρεπε να κάνουν, ένας δειλός ένιωθε τον εαυτό του ελεύθερο και γενναίο, τα παιδιά έπαιζαν τόσο καλά όσο ποτέ άλλοτε. Γνωρίσαμε ακόμη  τους φίλους της, τον Μπέπο, τον οδοκαθαριστή, τον Τζίτζη, το όμορφο παλικάρι με τα ονειροπαρμένα μάτια, και τους ανθρώπους της γειτονιάς της. Επίσης, τους γκρίζους κυρίους που προσπαθούσαν να κλέψουν τον χρόνο των ανθρώπων…

Τραγουδήσαμε όλοι μαζί το τραγουδάκι της Μόμο:

έχεις λύπη, έχεις πόνο

πήγαινε λοιπόν στη Μόμο

το δειλό κάνει γενναίο

μ΄ ένα βλέμμα φευγαλέο

ο: λίλι αμέρι τικι τίμπα α μόσα μόσα μόσα μπάιλι μπάιλι…

Ταξιδέψαμε σε νοήματα σπουδαία και σημαντικές αξίες της ζωής όπως η φιλία, η ικανότητα να δίνεις ποιοτικό χρόνο στους ανθρώπους, να δίνεις αξία στις διαπροσωπικές σχέσεις και στις μικρές στιγμές της καθημερινότητας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comments are closed.

Ημερολογιο
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930