Δίχως λάδι, δίχως ξίδι, πώς θα κάνουμε ταξίδι;
Την Πέμπτη 25/01/2018, οι μαθητές των δύο τμημάτων της Δ΄ Τάξης του Σχολείου μας έγιναν μικροί σεφ, στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και με αφορμή το μάθημα ΄΄Μαγειρεύουμε με
ελαιόλαδο΄΄ της 7ης διδακτικής ενότητας ΄΄Η ελιά΄΄, στη Γλώσσα! Χρειάστηκαν τα εξής υλικά για τις συνταγές τους που μύριζαν …Μεσόγειο :
ΥΛΙΚΑ
- Ελαιόλαδο
- Ψωμί
- Τυρί
- Γαλοπούλα – Παριζάκι
- Λαχανικά( ντομάτα, μαρούλι, καρότο, πιπεριές , αγγούρι)
- Οδοντογλυφίδες και διακοσμητικά σημαιάκια
- Πολλή φαντασία!
- Συνεργασία–Ομαδικό πνεύμα!
- Δημιουργία!
- Όρεξη και μεράκι!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες , φόρεσαν τα γάντια τους και μαγείρεψαν με απλά υλικά που ήδη είχαν στο σπίτι τους και τα έφεραν στο σχολείο. Διακόσμησαν το πιάτο τους , το ονόμασαν αναλόγως , καθάρισαν τους πάγκους τους- θρανία και το διασκέδασαν!
Η κάθε ομάδα πήρε το δικό της τιμητικό τίτλο από τον κριτή – Διευθυντή του Σχολείου που ΄΄τα βρήκε σκούρα΄΄ απέναντι στους μικρούς μας σεφ!
Όλοι βγήκαμε κερδισμένοι ,αφού δημιουργήσαμε ,διασκεδάσαμε και φυσικά ΄΄απολαύσαμε΄΄ τις δημιουργίες μας!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!
*Ευχαριστούμε τους γονείς των παιδιών για τη συνεργασία – αρωγή στη συνταγή μας, φέρνοντάς μας υλικά από το σπίτι τους